Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

To jsou teda věci! V době internetového pirátství se jednomu z nejoblíbenějších moderátorů rádia Evropa 2 Pavlu Cejnarovi přihodila hodně prapodivná věc. Ukradli mu facebookový profil.

„Jeden večer jsem dával na můj facebookový profil info z restaurace, kde jsem byl na večeři, a druhý den, když jsem chtěl fanoušky pozvat na páteční mejdan, jsem byl na vlastním profilu už jen jako divák. Navíc pirát za mě začal odpovídat fanouškům, a to mi opravdu vadilo,“ vysvětlil situaci Pavel.

Facebook je místo, kde se spousta lidí svěřuje někdy i s velmi osobními informacemi, nemluvě o fotkách, často prozrazujících víc, než by měly. V případě Pavla Cejnara sice nešlo o krádež a následné zveřejnění nějakých pikantních záležitostí, ale to, že se hacker za Pavla sprostě vydával a jeho jménem komunikoval s moderátorovými fanoušky, úplně stačilo, aby do věci zasáhla policie.

Odhalit a dopadnout zloděje se povedlo záhy, hlavně díky jeho hlouposti. Dovolil si totiž na moderátorův Facebook umisťovat reklamu na firmy, ve kterých byl osobně zainteresován. Netrvalo dlouho a spadla klec.

"Na původním Facebooku jsem měl 7500 fanoušků. Doufám, že se ke mně vrátí zpátky na mém novém profilu, nerad bych o ně kvůli jednomu drzounovi přišel," směje se dnes Pavel a těší se na návrat svých virtuálních přátel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám