Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když nám do redakce přišly nové fotky překrásné zpěvačky Vladivojny La Chiy, byli jsme v šoku. Na snímku od renomovaného fotografa Tona Stana to totiž vypadá, jako by měla křehká kráska useknutou hlavu. Kde se v její něžné duši bere taková morbidita?

Jinak se ale naštěstí Vladivojna zase tolik neměnila a její nová deska Šraf, která vychází v těchto dnech, potěší všechny její skalní fanoušky. Zpěvačka se na této desce svému dosavadnímu hudebnímu stylu ale přece jen trochu vymyká. Skladby se nesou ve svižné i tajemné elektro-spirituální rovině a oproti jiné tvorbě Vladivojny se opírá o výrazné beaty, elektroniku, lehký rap, tajemná i snivá cella, emotivní vokály a saxofon.

V současné době je pro hudebníky velmi těžké zafinancovat své projekty, proto i Vladivojna oslovila své fanoušky s prosbou o pomoc, protože si své album celé financuje sama. Zpěvačka tak svým fanouškům nabízí exkluzivní odměny a dárky. "Album prozatím vychází v elektronické podobě. Desku bych ráda vydala i fyzicky, ale i přes zdánlivou jednoduchost vzniku to pro mě samotnou není jednoduché ufinancovat," přiznala Vladivojna.

Materiál na novou desku zpěvačka tvořila průběžně od roku 2008. Letos na své cestě po Kalifornii vybrala deset skladeb z asi čtyřiceti písní. Sama si složila hudbu, napsala texty a nahrála téměř všechny nástroje – elektrickou kytaru, basu, akustické kytary, vokály. Vladivojna si album sama produkuje i vydává.

Mimo to, že zpěvačce právě vychází deska, nyní Vladivojna složila hudbu pro divadelní hru Molly Sweeney, která bude mít premiéru v červnu 2013 v pražském Divadle Rokoko. V hlavní roli se představí Dana Batulková v režii Ondřeje Zajíce.

Před několika dny natočila Vladivojna videoklip k písni Milkshake z nové desky. Klip je natočen ve zpěvaččině domácím studiu, kde také vzniká všechna její tvorba. V klipu se objevuje její sběratelská láska k figurkám z akčních filmů. Postupně bude natáčet videa ke všem písním z desky, které si sama režíruje a stříhá, což se stává jejím velkým koníčkem.

Pro naše čtenáře věnuje Vladivojna píseň z nového alba Šraf zdarma. Mohou si ji stáhnout zde: http://www.clickmusic.cz/interpreti/vladivojna-la-chia/alba/sraf.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám