Hlavní obsah
Článek

K životnímu jubileu, které Iva Janžurová (82) slaví ve čtvrtek 19. května, dostala oblíbená herečka pěkný dárek. Na světlo světa se dostala informace o tom, že Iva před lety randila s ženatým otcem dvou dětí, hercem Josefem Bláhou (†70), kterého diváci znají jako akademika Richarda ze seriálu Návštěvníci. Poměr Janžurové s Bláhou prozradila herečka Jiřina Švorcová.

„Byla svobodná a toužila ho mít pro sebe,“ napsala ve své autobiografii herečka Švorcová. „Bláha byl velmi šarmantní. Skoro na každém zájezdu měl nějakou fanynku, i když byl ženatý. Jeden čas se s ním Iva sblížila více, než dobré mravy dovolují. Bláha měl moc milou ženu, kterou jistě velmi miloval. Odjížděli jsme na zájezd, Lušenka, tak se paní Bláhová jmenovala, ho doprovázela a objevila se tam i Iva. Málem to prasklo,“ tvrdí Švorcová.

Románek hereckých kolegů ale neměl dlouhého trvání. „Tehdy jsem byl malý, takže jsem se o to nezajímal. Doma se na toto téma nemluvilo, ale zpětně jsem se o tom dozvěděl. Je pravda, že tatínek byl velký sukničkář a maminka o lecčems věděla,“ řekl deníku Aha Bláhův syn Jiří. Ten pracuje jako osvětlovač v Divadle na Vinohradech, kde působil i jeho otec. Tam také došlo k jeho románku s Janžurovou.

Mnohem méně trpkou oslavu zažila Janžurová o víkendu v pořadu Tobogan, kde na sebe nechtěně přiznala, že již trpí sklerózou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám