Hlavní obsah
Článek

V pátek odletěla Beata Rajská do Afriky, aby tam naučila šít místní švadlenky. Rajské se prý v poslední době hodně dařilo, jelikož vytendrovala tři lukrativní zakázky. Za nabyté štěstí se chce společnosti odvděčit a rozhodla se to udělat právě touto formou.

„Čím víc se to blíží, tím skutečně víc se obávám,“ řekla Rajská, kterou s tímto projektem seznámila Lejla Abbasová (44). Školu provozuje nezisková organizace Njovu pod vedením Venduly Jičínské.

„Rozhodla jsem se, že pomůžu projektu, který zachraňuje africké ženy, které se ocitly v tíživých životních situacích, ať jsou to ženy z ulice nebo ženy, které utekly před ženskou obřízkou,“ prozradila nám Rajská v našem rozhovoru a dále uvádí: „Moc se mi líbí, že přišla tato příležitost. Budu učit ženy šít jednoduché věci, které pak budou k dostání v Evropě.“

Nabízela se otázka, jestli Rajská očekává, že v Africe nabyde nových nápadů, které by uplatnila ve své tvorbě. Ve skutečnosti je to ale všechno trošku obráceně, neboť návrhářka veze do Afriky látky vyrobené v Čechách, které obsahují africké motivy. „Vezu s sebou nádherné africké brokáty české výroby. Tuto bavlnu s žakárovým vytkáním upravenou speciální impregnací právě Afričané používají,“ řekla návrhářka.

Ale kdo ví, třeba Beatina další kolekce bude inspirována právě černým kontinentem.

Reklama

Další články

Načítám