Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Ještě před rokem mnozí vynikající herečku Janu Hlaváčovou (†85) prakticky odepisovali, ne-li pohřbívali. Žena, kterou milují diváci všech generací, totiž zrušila všechny své pracovní aktivity kvůli ataku depresí, které hodně vážně potrápily její duši a postihly také její řeč, takže má doteď potíže s artikulací. Jenže manželka Luďka Munzara (†85) se s nemocí pere po svém. Přestala odpočívat a už za pár dnů se vrací do Divadla na Vinohradech!

Již druhého listopadu uvede kulturní stánek premiéru divadelní hry To byla moje písnička o obyvatelkách penzionu pro bývalé anglické herečky. „Jana tam má menší roli. Chtěla si zase trochu ošlapat jeviště, aby se mohla naplno vrátit do divadla. Je v dobré kondici,“ prozradila Super.cz Libuše Švormová, představitelka paní Clarkové. Samotnou Hlaváčovou divadlo zatím oficiálně tají, mluví o ní jen jako o překvapení.

V inscenaci hrají samé legendy – Daniela Kolářová, Jana Štěpánková, Gabriela Vránová, Carmen Mayerová a mnoho dalších hereček. „Jde o hru o přestárlých hvězdách. Mají mezi sebou střety, ale i přátelství. Je to trochu smutné, trochu veselé, zkrátka stejné, jako už život starších lidí ve skutečnosti je,“ dodala Švormová.

Nezbývá než doufat, že její kolegyně Hlaváčová bude mít ze svého návratu na prkna, která znamenají svět, tak dobrý pocit, že se časem vrátí ke své práci naplno a dál bude těšit fanoušky svým neopakovatelným herectvím.

Reklama

Další články

Načítám