Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Blonďatá rodačka z německého Hamburku Karolin Wolter (22) je důkazem toho, že v modelingu panují přísná pravidla. Přestože se všeobecně hlásá nástup trendu zdravě vypadajících modelek, ani pár kilo navíc se netoleruje. Při výšce 180 centimetrů vážila Karolin 55 kilogramů, ale její agentuře se i to zdálo příliš a tlačila ji do dalšího hubnutí. Modelka, jež v této branži strávila pět let, už se ale dál nehodlala trápit a přeorientovala se na módu pro ‚nadměrné velikosti‘. Karolin se tak stala takzvanou plus-size modelkou.

Wolter se rozhodla o svém působení v modelingovém průmyslu promluvit v magazínu I Love You. V mladé dívce její agenti neustálými požadavky na hubnutí vypěstovali nenávist k vlastnímu tělu. „Když už jsem se na sebe nemohla ani podívat do zrcadla, věděla jsem, že je něco špatně,“ přiznala Karolin.

„Vedlo se mi celkem dobře, ale pak mi moji agenti řekli: Víš Karolin, bude následovat sezóna na jaro a léto, musíš být ještě štíhlejší,“ vzpomínala modelka a pokračovala: „V tu dobu se mi zdálo, že je úplně normální vážit ještě méně. Dnes tomu nemůžu ani uvěřit. Nepřekvapuje mě, že mi to úplně zamotalo hlavu.“

Karolin nechtěla zklamat své klienty, a tak opravdu ještě více hubla, což vedlo k poruchám příjmu potravy. Nakonec byla z neustálého nátlaku úplně na dně, přestože se jí podařilo odchodit přehlídky například pro Marca Jacobse, Lanvin, Yves Saint Laurent a další.

Loni se však rozhodla, že se dál trápit nehodlá a raději bude žít zdravě. Dostala se na svou původní váhu a když se chtěla vrátit do modelingu, sama svým agentům řekla, ať do její karty uvedou její pravé míry, že se bude věnovat předvádění nadměrných velikostí. Nyní si konečně může dovolit přibrat a její agentura to navíc ještě uvítá...

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám