Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Chlapeček na fotce patří k našim nejznámějším moderátorům a bavičům. Diváky už několik let baví na televizních obrazovkách svou vlastní, velmi populární talk show. Jeho první manželkou byla známá česká zpěvačka, která se s ním po rozvodu handrkovala o majetek. Štěstí našel až po boku o dost mladší ženy. Dlouhá léta střežil velké tajemství, které vyplavalo na povrch až za tragických okolností. Poznali jste ho?

Karel Šíp (78) se narodil 1. června 1945 v Praze. Známý textař, bavič a moderátor pochází z umělecké rodiny. Jeho tatínek Karel Hugo Feuerfeil, umělecky Šíp, působil jako operetní herec v ostravském divadle.

Karel Šíp zamířil po maturitě na Střední průmyslové škole filmové v Čimelicích do Československé televize, kde působil jako produkční. Roku 1971 založil kapelu Faraon, jejíž frontmanem byl známý zpěvák Jiří Schelinger. O pár let později vyměnil muzikantskou kariéru za televizní zábavu. Společně s Jaroslavem Uhlířem moderoval pořad Hitšaráda a následně Galasuperšou.

Patřil k úspěšným moderátorům několika silvestrovských pořadů a estrád. Moderoval zábavné show Horoskopičiny, Skopičiny či Rozjezdy pro hvězdy. Prosazoval se i jako zdatný textař písniček, kterých složil téměř dvě stě. V současnosti sbírá úspěchy se svou talkshow Všechnopárty, s níž roku 2009 zvítězil v anketě televizní popularity Týtý.

Karel Šíp byl ženatý se zpěvačkou Marcelou Holanovou, se kterou má syna Karla. Rozvod byl velmi komplikovaný a bývalí manželé se nevyhnuli soudním tahanicím o peníze a majetek, které trvaly až do letošního roku.

Oblíbený moderátor se i po komplikovaném rozvodu nebál podruhé oženit. Jeho vyvolenou se stala o devětadvacet let mladší produkční Iva Havránková, s níž má devítiletého syna Honzíka.

Šípovi se dvacet let dařilo před médii střežit velké tajemství, které vyplulo na povrch za tragických okolností až po dvaceti letech. Moderátor tajil nemanželskou dceru Hanku, jež roku 2002 spáchala sebevraždu skokem z okna.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám