Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Zpěvák a architekt Pavel Bobek (†76) zítra pořádá doma večírek, na kterém se chce preventivně rozloučit se svými nejbližšími. Má vážně nemocné srdce, příští týden ho čeká operace a Bobek si není jistý, zda ji přežije. "Té operace se bojím. Kdo by se nebál? Přitom bych tolik věcí v životě ještě rád. Málo mám času, opravdu málo. Musím využít každou minutu života," tvrdí interpret popových i country pecek jako Lásko, mně ubývá sil nebo Veď mě dál, cesto má.

Bobka čeká výměna srdeční chlopně. Stále operaci oddaloval. "Už lékaře poslechnout musím. Sám jsem cítil, jak se mi špatně dýchá. Nohy mám úplně olověné. Musel jsem v dubnu přestat i koncertovat, aby to se mnou nebacilo," svěřil se deníku Blesk. "Čekali jen, až to dozraje. Budou mě operovat laparoskopickou metodou, takže mi neotevřou hrudník," říká zpěvák, který ale přesto neví, zda dostane šanci užít si ještě života.

"Chci znovu skočit na pódium. Ani netušíte, jak moc. Člověk ale nikdy neví. Vím jen to, že už mám ve svém věku na všechno málo času. Stáří je drsné a neznáte dne, kdy bude konec. Nemohu na to ale myslet. To by mě teď na tu operaci nikdo nedostal ani heverem," ví své Bobek.

Zítřejšího setkání s blízkými přáteli se nezúčastní jeho manželka, která je na pracovní cestě. Asistovat mu budou ale dcera Klára (32) a syn Pavel (26). "Bude to taková porada do budoucna, co a jak bude dál s ohledem na tu mou operaci. A možná to bude rozlučka, kdo ví," děsí se budoucnosti Pavel Bobek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám