Hlavní obsah
Článek

Oblíbený herec Dalibor Gondík (54), o jehož zdravotním stavu se po jeho nedávném epileptickém záchvatu, po němž upadl na zem a pohmoždil si obličej, hodně spekulovalo, ani tak nezanevřel na aktivní sportování.

Dnes neváhal obléknout běžecký dres neziskové organizace Armády spásy a aktivně se zúčastnil 1/2Maratonu v rámci tradičního Pražského mezinárodního Maratonu.

„Ne nadarmo se říká: Chceš-li pomoci sám sobě, začni pomáhat druhým“, říká Dalibor Gondík a pokračuje: „Zúčastnit se 1/2Maratonu bylo vzhledem k mému zdravotnímu stavu velkou výzvou. A navíc jsem běžel pro neziskovou organizaci v rámci charitativního běhu, kterého se zúčastnil i národní velitel Armády spásy Mike Stannett, což pro mě byla dvojnásobná výzva,“ dodal Gondík, který i přes svůj zdravotní stav trénoval na 1/2Maraton s velkou chutí.

„Trénink mi pomáhal mimo jiné i v tom, že jsem mohl zaměstnat mozek i jinými myšlenkami. A jak známo, díky sportu se vyplavují endorfiny, které naší mysli dodávají samé pozitivní reakce. Tímto svým počinem bych chtěl vlastně všem vzkázat, že ani nemoc vás nemusí vyřadit ze hry a ze společnosti. Právě naopak, sport nám v přiměřeném množství může velmi pomoci,“ uzavřel Gondík.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám