Hlavní obsah
Článek

Nizozemská herečka a modelka Sylvia Kristel, která se do paměti televizních diváků zapsala zejména díky erotickému filmu Emmanuelle, v noci na dnešek zemřela ve věku šedesáti let. Filmová diva trpěla rakovinou, které podlehla. My vám teď přinášíme nejhezčí fotografie, na kterých se tato půvabná žena během své kariéry objevila.

Sylvia se narodila v Utrechtu, dětství prožila v církevních školách a na internátech, učila se anglicky. V sedmnácti letech se díky svému půvabu začala věnovat modelingu. Získala titul Miss TV Europe a poté debutovala v holandském filmu.

Nejvíce se proslavila hlavní rolí v již výše zmíněném francouzském filmu Emmanuelle, jenž byl zfilmován podle stejnojmenné knihy autorky Emmanuelle Arsan a který se díky úspěchu dočkal šesti pokračování. Kromě něj jste ji mohli vidět rovněž v podobně laděném snímku Milenec Lady Chatterleyové nebo v dramatu Alice.

Sylvia od roku 2002 bojovala s rakovinou, v červenci byla nalezena ve svém bytě v Amsterdamu v bezvědomí po mozkové mrtvici.

„Bylo to všechno moc příjemné, když to trvalo,“ řekla příznačně Sylvia v jednom z rozhovorů.

Reklama

Další články

Načítám