Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Beyoncé (42) si myslí, že je moderní feministkou. Tedy byla by jí ráda. A věří, že tak působí na ty, kdo ji obdivují. Krom toho, že nemá ráda nálepky a cítí se být individualitou, uvědomuje si, že pomáhá prosazovat ženská práva a podporovat rovnoprávnost ve světě.

„To slovo by mohlo být příliš extrémní. Ale myslím, že jsem moderní feministka. Opravdu pevně věřím v rovnoprávnost. Proč by si ale člověk musel vybírat typ ženy, kterým se cítí být? Proč by se měl skrývat pod nějakou nálepkou? Jsem prostě žena a moc ráda ženou jsem,“ svěřila Beyoncé britské edici magazínu Vogue.

Ačkoli má slovo feministka dnes spíš negativní konotace, Beyoncé si uvědomuje, že je stále potřeba bojovat za práva svého pohlaví.

„Opravdu věřím v rovnoprávnost, a že je to směr, jímž máme jít, je to něco, co je stále odsouváno stranou, a něco, co musíme přijmout. Ale jsem také šťastně vdaná. A miluju svého manžela,“ dodala jednatřicetiletá zpěvačka. Její nové turné nese název Mrs. Carter Show, protože se paní Carter, manželkou Shawna Cartera alias Jaye-Zeta, cítí být.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám