Hlavní obsah
Článek

Miss Expat Czech Republic neboli Nejkrásnější cizinka České republiky je název netradiční soutěže krásy, jejíž druhý ročník se uskutečnil letos v lednu. Exotické krásky nezahálí ani po korunovaci a před pár dny se vypravily na módní přehlídku do velmi netradičního prostředí - do ženské věznice v Opavě.

Kromě vítězek a finalistek Miss Expat společenské šaty předvedly také čtyři vězeňkyně. Ty ale na fotografiích nemáme, vězeňská správa to z bezpečnostních důvodů neschválila.

Nabídka uspořádat módní přehlídku v ženské věznici, na které by vystoupily finalistky soutěže o nejkrásnější cizinku České republiky, přišla od Evy Pastuškové, prezidentky občanského sdružení Kiwanis, které spolupracuje s vězeňskou službou.

"Mně se její nápad líbil, protože Miss Expat není pouze klasická soutěž krásy, ale spíše sociálně integrační projekt. Většina našich dívek má za sebou těžké životní příběhy a osudy. Jsou to dívky, které se v životě musely poprat s řadou nepříznivých okolností, možná stejně jako některé z žen ve vězení," svěřila ředitelka soutěže Miss Expat Dana Gregorová.

"Tato přehlídka pro nás byla výzvou, kterou jsme přijali také proto, že finalistky Miss Expat nejsou jen krásné, ale jsou to také holky do nepohody, které ví, že je třeba čas od času udělat něco pro ostatní, kteří se ocitnou v nesnázích. Není nám cizí věnovat se charitě pro lidi bez domova nebo uspořádat přehlídku pro ženy ve vězení," dodala.

„Odsouzené ženy z věznice v Opavě se zapojily do našeho projektu pomoci nemocným dětem a také starším lidem šitím zdravotních pomůcek. Za odměnu se mohly zúčastnit této přehlídky,“ vysvětlila smysl celé akce Eva Pastušková.

Reklama

Další články

Načítám