Hlavní obsah
Článek

Pamatujete na sympatického blonďáčka Jirku z legendárního sci-fi dětského filmu Cesta do pravěku? Představitel klučiny, který se s partou kamarádů vydá za poznáním do pravěku, sice před kamerou stál víckrát, ale hercem se nestal. Vladimír Bejval (†68), jenž zemřel na podzim roku 2011, měl pohnutý osud. Kvůli rodině měl pošramocený kádrový profil, proto utekl do Ameriky. Tam sice vydělal doslova pohádkové jmění, ale o všechno ho připravila tasmánská princezna. Ke konci života pak prý propadl alkoholu.

„Vláďu jsem náhodou potkal před pár lety, tak jsme si sedli na pivo k Jelínkům. Tam chodil pravidelně. Hodně pil, byl tam už od rána. Asi to ho zabilo. A tehdy, když jsme se po letech potkali, se mi svěřil, že v Americe vydělal milióny dolarů. Měl nějaký statek, kšeftoval snad s masem, měl se tam dobře. Bohužel pak se zamiloval do tasmánské princezny, oženil se s ní, všechno na ni přepsal a ona mu v Las Vegas během jediné noci všechno prohrála. Nakonec se vypařila,“ vzpomíná herec Jiří Krampol (85), který se znal s Bejvalem od dětství ze Žižkova, kde oba žili.

„Ve většině kasin tam je limit sázky třeba sto dolarů, ale pak je tam jedno, jmenuje se Golden Nuggets, kde se může sázet cokoliv. A tam ta jeho manželka utratila všechno. Vláďa byl na mizině, do Kalifornie, kde žil mezi boháči, se vrátit nemohl, tak odjel zpátky do Čech. Hrozně se za to styděl, jak se nechal o všechno připravit. Proto také začal hodně pít,“ říká Krampol.

Vladimír Bejval v posledních pár letech občas vystoupil na veřejnosti, o svém pohnutém životním osudu se ale nikdy nezmínil. Uváděl, že se vrátil kvůli své mamince. Podle svých slov se živil jako kovboj nebo bezpečnostní agent. O hravé tasmánské princezně, kvůli které přišel na buben, se ale nikdy veřejně nezmínil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám