Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Bývala obletována muži, točila jeden film za druhým. Její jméno si vybaví málokdo, výrazný obličej ale ano. Valentina Thielová, kterou proslavila například role stopařky Miriam Plecité ve snímku Florenc 13:30 nebo učitelky Boženky ve Sněženkách a machrech, v březnu oslavila osmdesátiny. Jak dnes vypadá a co dělá? Podívejte se do fotogalerie na její historické i aktuální snímky!

Její hvězda nejvíc zazářila v roce 1957, když šel do kin film Florenc 13:30. Od té doby šla z role do role, ale vstup mezi hereckou elitu zapříčinil rozpad jejího manželství. Po roce 1968 jí kvůli politickým názorům komunisté zakázali hrát velké role. Stejně se ale objevila v epizodní roli v Létu s kovbojem (Studničková) nebo v Kamarádovi do deště (matka Tomáše). Pamatovat si ji můžeme i ze seriálu Sanitka či z Rozpaků kuchaře Svatopluka (vrátná), série, která nyní běží v České televizi v repríze.

Velkým návratem pro ni byla role v Rodinných poutech, diváci ji znají i z Bastardů či z reklamy na zubní protézy.

Nejnověji se objeví v seriálu Stopy života režiséra Tomáše Magnuska. V tom samém, v němž si naposledy zahrál i Vladimír Čech a jen smrt v něm zhatila účast Michaelu Hofbauerovi. „Valentina je na svůj věk neuvěřitelně krásná. Je to dáma, skvěle hraje, a troufám si říci, že i když je o jednapadesát let starší, je mou dobrou kamarádkou. V Bastardech hrála babičku zhulenou trávou. A i když dodnes tvrdí, že to bylo jen naoko, netuší, že rekvizitáři tomu trochu pomohli i ve skutečnosti. Ve stopách života hraje paní, která i ve svém věku střídá milence,“ směje se Magnusek, který na úterý Thielové zorganizoval velkou oslavu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám