Hlavní obsah
Článek

Dnes třiaosmdesátiletý fotograf Bert Stern po letech promluvil o jeho poslední spolupráci s Marilyn Monroe (†36). Psal se rok 1962 a nezapomenutelná hvězda snímku Někdo to rád horké nebo Slaměný vdovec pózovala v prostorách hotelu Bel Air pro magazín Vogue. Stern tehdy nemohl tušit, že za šest týdnů budou vše už jen nevratné vzpomínky.

Slavný americký fotograf celebrit a filmových hvězd o focení s Monroe pohovořil v rámci dokumentu Bert Stern: Original Madman. „Nikdy bych nefotil žádné nahé snímky Marilyn Monroe, kdyby to ona sama nechtěla. Mým cílem nebyla nahota, já chtěl jen fotit. Nevěděl jsem, co bude mít na sobě. Neviděl jsem její oblečení, ale její šperky a něco, co ji zakrývalo jen trochu. Skončilo to větší nahotou, než jsem čekal,“ vzpomínal Stern.

Vše prý vyprovokovala herečka, když se jej zeptala: „Co bys chtěl dělat?“ a Stern odpověděl: „No, nevím. Jak si to představuješ ty?“ Načež Monroe zvedla lehký šátek, podívala se skrz něj na fotografa a řekla: „Ty chceš fotit akty,“ a Bert se nebránil: „Jo, to je dobrý nápad.“

A právě takhle vznikl unikátní set snímků, kde se nahá Marilyn kryje pouze průsvitnou pruhovanou šálkou...

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám