Hlavní obsah
Michael Švec
Článek

Na první pohled se sice zdá, že hlavu prince Harryho (39) stále pokrývá bujná zrzavá kštice, pozornější divák si ale všimne, že už i mladšímu synovi prince Charlese (64) vlasový porost řídne.

Doktor Asim Shahmalak, přední britský expert na transplantaci vlasů, má jasno: Harry se pleši nevyhne.

Jak rychlý spád Harryho plešatění nabralo, dokumentují nejlépe fotky z jeho únorové charitativní cesty do afrického Lesotha. Není na tom nic divného, má to prostě v genech, upozorňuje Shahmalak.

„Asi čtvrtina mužů začíná plešatět před třicítkou, takže to není žádné velké překvapení, zvlášť pokud k tomu dojde v rodině, jako je windsorská dynastie,“ citoval experta Daily Mail.

„Ztráta vlasů může mít na mladého muže zdrcující dopad. Může zničit jeho sebedůvěru a vést k výrazné ztrátě sebeúcty,“ dodal.

Oproti svému staršímu bratrovi Williamovi (41) má nicméně Harry ještě štěstí – ten už totiž měl v 28 letech pořádnou pleš.

Nejvýznamnějším faktorem, který ztrátu vlasů ovlivňuje, je dědičnost, přičemž Harry s Williamem mají pro plešatění opravdu silné genetické předpoklady.

Porost hlavy totiž poměrně brzy prořídl jejich otci Charlesovi, dědečkovi Philipovi i strýčkům Andrewovi a Edwardovi. Lépe na tom nejsou ani z matčiny strany.

„Má štěstí, že to u něj začalo později než u Williama, ale ani tak Harry nemá dobré vyhlídky,“ shrnul doktor. Zároveň ale upozornil, že jsou prostředky, jak s plešatěním bojovat. „Důrazně bych mu doporučil, aby jednal okamžitě,“ uzavřel expert.

Reklama

Další články

Načítám