Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka a moderátorka Alice Bendová (50) se rozhodla zapojit své ratolesti Aličku (3) a Vašíka (5) do velikonočních příprav. Kromě klasické výzdoby a tradičních českých zvyků, jako je pletení pomlázky a zdobení vajíček, je tentokrát vzala na výlet do teplých krajin. Aspoň pomyslný, všichni tři totiž společně vyrazili do pravé trattorie vyzkoušet, jak chutnají italské velikonoční speciality. Protože jsou ale oba sourozenci „jak z divokých vajec“, nezůstalo jen u zdvořilého uždibování.

Protože má Alice velmi vřelý vztah k Itálii a po sladkém životě tam se jí už stýská, vyrazila za pravou italskou atmosférou a jídlem do trattorie v Holešovické tržnici, kde vaří neapolský rodák a šéfkuchař Roberto Strazzullo.

„Dneska jsme s dětmi posnídali třetí mazanec, takže už to chtělo nějakou změnu. Když mi dal Roberto ochutnat jejich tradiční velikonoční specialitu La Colomba, rozhodla jsem se, že vyzkouším tu. Z kynutého těsta ale moc nepeču, protože preferuji především rychlá jídla, tak jsem poprosila Roberta o pomoc a společně s dětmi jsme se do toho pustili,“ prozradila herečka. Ta od šéfkuchaře dostala nejen „lekci“ pečení, ale i italštiny. Neapolský rodák totiž sice umí česky, ale Alici nedělalo problém s ním konverzovat v jeho mateřštině.

Návštěvu pravé italské trattorie si užil i malý Vašík, kterému nestačilo pouze pomáhat mamince v kuchyni, ale chtěl si vyzkoušet i přípravu pizzy. „Moje děti jsou malí ďáblové. Nevydrží sedět, a tak jsme měli co dělat, abychom je uhlídali a ony se při řádění v kuchyni nespálily o rozžhavenou pec. Pár skutečně ‚horkých chvilek‘ jsme zažili, ale naštěstí se nic nestalo a výsledek stál za to. A i když bylo Vašíkovo těsto trochu silnější, pizza se mu povedla a chutnala náramně,“ pochvalovala si pyšná maminka Alice.

Reklama

Další články

Načítám