Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Tuhle podobu trojnásobné Zlaté slavice Petry Janů (71) z konce sedmdesátých let, kdy vřískala do mikrofonu a skákala po pódiu jako ze řetězu utržená, si možná už nevybavíte. Ale proč si ji nepřipomenout?

Když se Petra Janů objevila na scéně s prvními singly a debutovou dlouhohrající deskou Motorest, byla pro všechny skutečným zjevením.

„Střední proud byl tehdy obsazený roztomilými blondýnkami. Zelenka vymyslel, že se vydáme jinou cestou. A tak jsem začala do mikrofonu křičet,“ vzpomíná po letech na své rockové začátky zpěvačka, v jejímž repertoáru najdeme dnes nejen rock, pop, ale i muzikálové hity, songy oceněné Oscary, jazz a swing i osvědčené italské šlágry.

Z fotek si můžete připomenout, že Petra měla kromě kvalitního marketingu a původního materiálu do detailu vychytanou i image. Byť se z dnešního pohledu může zdát více než úsměvná, taková byla tehdy doba.

Dnes je Petra elegantní dámou, která včas opustila trvalou ondulaci, neztrácí glanc a beze zbytku se na ni hodí přísloví o dobře zrajícím vínu. Přesvědčit se o tom můžete nejlépe na koncertech jejího narozeninového turné, které vyvrcholí v den zpěvaččiných šedesátin v pražské Lucerně už 19. listopadu. Moraváci, kterým se nechce cestovat, si můžou Petru okouknout už dnes večer v Brně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám