Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Být synem slavných rodičů nemusí být vždycky výhra. Ale Felix Slováček mladší v tom nachází pouze klady. Jeho maminkou je herečka Dagmar Patrasová (67) a otcem hudebník Felix Slováček.

Po vzoru svého slavného otce se dal na muziku a vystudoval hru na klarinet. Už to vypadalo, že se bude živit pouze muzikou, ale zasáhl osud. Kamarád Petr Kutheil mu řekl o konkurzu na roli prince Honzy do nově připravované muzikálové pohádky Kapka medu pro Verunku. Felix se ho zúčastnil a roli dostal. Role prince Honzy byla Felixovi napsána přímo na tělo.

Pochvalu za ztvárnění role sklidil nejen od přátel, ale hlavně od rodičů, kteří se na jeho premiéru přišli podívat. A nešetřili chválou. "Jsem ráda, že se ukazují i moje geny, zatím převládaly ty hudební po tatínkovi," říká s úsměvem Dagmar Patrasová.

"Se scénářem mi pomáhala máma, je výborná a zkušená herečka, takže jsem byl moc rád, že si mě vzala do parády," přiznává Felix.

Maminka ho také pravidelně brala na natáčení. A v době Felixova dětství šla jako známá herečka z role do role. "Jako dítě jsem s mamkou jezdíval na natáčení. Návštěvníky si sice nepamatuju, byl mi rok, ale třeba pokračování Arabely ano, točilo se na Krétě. Vzpomínám si na Pavla Nového, který hrál Fantomase. Musel vydržet celý den v masce a pít a jíst jen brčkem, jinak by se mu maska roztrhala. Všichni jsme ho tenkrát litovali," vzpomíná Felix na první setkání s hereckou branží.

Dětství měl Felix moc hezké, rodiče byli sice dost vytíženi prací, ale vůbec jim to nevyčítá. "Zažili jsme spolu spoustu krásných chvil a dovolených a jsem jim vděčný za všechno. I za jejich přísnost, se kterou mě vedli k muzice a učení. Nedám na ně dopustit, jsou skvělí," říká. Doufá, že i on bude podobně vychovávat svého ročního synka Felixe Antonína.

Reklama

Další články

Načítám