Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tak do knedlíka, jak se mu přezdívalo, má už dnes muzikálový herec Jan Kříž hodně daleko. A nevšimly si toho jen divačky v Divadle Kalich, ale i muzikálová porota, která rozhodovala o rozdělování prestižních divadelních cen Thálie.

Jak on sám spadnul koncem roku z kladky z výšky do diváků při představení Robin Hood, tak mu spadla do rukou cena za nejlepší mužský muzikálový výkon v loňském roce. Za pád v Robinovi ji ale nezískal. Honza byl oceněn za roli Dannyho, kterého hraje v tomtéž divadle v muzikálu Pomáda.

"Pád z kladky byla pecka, a hodně nepříjemná, i když to nakonec všechno dobře dopadlo. A tohle je úžasné. A navíc u přebírání ceny stát v Národním divadle," rozplýval se nadšený Kříž.

Přiznal nám, že kromě vázy od Bořka Šípka, které si velmi považuje a už pro ni hledá doma místo, už jednu divadelní cenu má.

"Shodou okolností jsem dostal v divadle v Plzni cenu za unikátní jevištní výkon od ředitele, pana Buriana, který nastupuje jako ředitel Národního divadla," prozradil.

Nám pak nezbylo, než se zeptat, zda u něj nebude mít v budoucnu protekci i co se Zlaté kapličky týče. "Tak Národní divadlo je snem každého herce. Ale tím, že jsem se vydal na cestu muzikálu, budu to mít složitější. Ale uvidíme," usmíval se spokojený Kříž, jehož na předávání cen doprovázela jeho krásná přítelkyně Marie Blahynková, kterou si našel při televizní show Robin Hood aneb Cesta ke slávě. A Kříž už na svoji cestu ke slávě snad konečně vyrazil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám