Hlavní obsah
Článek

Moderátor Slávek Boura, kdysi známý ze Snídaně s Novou, kterou spolumoderoval s exmanželkou Markétou Mayerovou, a proslavený také coby spoluautor muzikálu Naháči, skončil za mřížemi. Za ty ho dostalo údajné vydírání. „Držel mi paralyzér u hlavy, musel jsem mu podepsat směnku. A společníkovi rozmlátil bar a vyhrožoval jeho přítelkyni,“ řekl Super.cz exkluzivně poškozený podnikatel.

K události došlo kolem čtvrtečního poledne v Náchodě. Tam si Boura před časem se dvěma společníky otevřel diskotéku. Záhy ale podnikání zanechal. „Každý jsme do toho vrazili peníze, pan Boura nejméně, třicet tisíc korun. Bohužel bar nevydělával a i když jsme měli podepsanou smlouvu, on ji nedodržel, tak jsme spolupráci ukončili. A dnes mě přepadl v redakci novin, které vydávám, a chtěl peníze zpátky. S paralyzérem u hlavy mě donutil podepsat směnku na částku devadesát tisíc korun. Dlužil jsem mu ale jen šestatřicet tisíc,“ svěřil se nám podnikatel, který si přál zůstat v anonymitě.

Od něj pak pokračoval Boura do baru dalšího společníka. „Rozbil mu nějaké láhve, házel tam nějakými věcmi, minimálně popelníky. Společník na něj proto zavolal policii, takže skončil v poutech za mřížemi,“ dodal poškozený s tím, že podle jeho informací by mohl být Boura obviněn z trestného činu vydírání, za který může být vzhledem k použití zbraně odsouzen až na osm let nepodmíněně. Možná to ale nebude tak horké, protože Boura nám zvedl telefon.

„Super.cz ví, že Slávek Boura je na kriminálce v Náchodě? Nezlobte se, nemůžu mluvit, jsem u pana vyšetřovatele u výslechu. Není to ale pravda,“ řekl nám stručně sám Boura. Později se nám podařilo spojit i s druhým ze společníků, u kterých měl údajně moderátor řádit.

„Nebyl jsem u toho, takže nevím, co všechno provedl v baru. Ale přítelkyně plakala, asi to nebylo příjemné. Stále jsem na kriminálce. Náš spor je obchodního rázu. Nepřistoupil na mé podmínky vyrovnání, chtěl úplně nesmyslné sumy, tak měl věc podat k soudu a ne násilím, s paralyzérem v ruce, někoho nutit něco podepsat,“ reagoval muž.

„Mohu potvrdit, že takový incident prošetřujeme. V tuto chvíli policisté prověřují oznámení. Skutečně se mělo jednat o vymáhání dlužné částky pod nátlakem. Nyní probíhají výslechy jednotlivých osob. Žádné závěry z toho zatím učiněny nebyly,“ řekla Super.cz tisková mluvčí náchodské policie Mgr. Eva Prachařová.

Boura měl už před časem potíže kvůli státem podporovanému serveru Peprnet, pro který prý neměly být dotace využity účelně. Část jich prý také musel vrátit.

Případ dál sledujeme.

Reklama

Další články

Načítám