Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Lucie Bílá (58), která se vyučila švadlenou, na nějaké vyšší vzdělání nikdy neaspirovala. Nikdo ale netušil, že je to tak špatné s její gramatikou. Naše nejpopulárnější zpěvačka se usvědčila sama. Popisky k fotkám v její nové knížce Můj fantastický rok, které psala sama, se totiž doslova hemží pravopisnými chybami.

Třináctinásobná Slavice Lucie Bílá se může pyšnit týmem lidí, kteří ji hýčkají na každém kroku. Tentokrát svou zaměstnavatelku ale neuhlídali. Její fanouškovské stránky i profil na sociální síti Facebook jsou bez jediné gramatické chyby. Nová kniha, která už ale nejde stáhnout z trhu, je ovšem pravým opakem.

Všechny se vyjímají na jedné stránce. Na tu zpěvačka nechala přefotit papíry se seznamem písní, jak si je psala těsně před koncertem. Z diktátu na základní škole by Lucie rozhodně výbornou nedostala. Ve slově pryč měla omylem měkké i. Další hrubku udělala v názvu svého oblíbeného hitu a celosvětově známého drinku Martini Dry.

Otázkou zůstává, jestli Bílá hrubky v knížce nechala schválně se záměrem autenticity, nebo je korektorka jednoduše přehlédla. Nic to nemění na tom, že má nyní zpěvačka po celé republice z ostudy kabát. Možná by měla rychle začít zvažovat rychlokurz pravopisu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám