Hlavní obsah
Článek

Do poslední chvíle nebylo jisté, zda se vůbec uskuteční premiéra rockové opery Klíč králů. Autor Daniel Landa (55) dodal některé písně a dokonce i celý konec díla snad jen 24 hodin před slavnostním představením. Zklamaní diváci na generálkách je viděli bez závěru.

Vynervovaní byli zpěváci i producent Oldřich Lichtenberg. A Landa se všem na premiéře dokonce dvakrát omluvil, poprvé před začátkem a pak ještě na konci. "Nikdo nemohl tušit, že mě ofoukne a ochrne mi polovina tváře. Měsíc jsem nemohl pracovat," vysvětloval.

Dalším problémem bylo to, že překročil stopáž, kterou měl Klíč králů mít, a to téměř dvojnásobně. Proto se rozhodl, že rockovou operu rozdělí na dvě části a té první musel připsat konec, aby děj mohl nějakým způsobem vyvrcholit.

Zvedl se i rozpočet. Z předpokládaných šesti miliónů se náklady vyšplhaly až na dvanáct. Ale kostýmy Romana Šolce jsou skutečně nádherné, stejně jako scéna, na níž se děj odehrává.

Žádná velká oslava se ale po premiéře nekonala. Pepa Vojtek (58), jenž ztvárnil roli čaroděje, spěchal za manželkou Jovankou a malým synem Adámkem, Petr Kolář (56) odkvačil se svojí přítelkyní Lenkou Chlupáčovou. Dan a Mirjam Landovi utekli hned po představení s tím, že jsou moc unavení, protože finišovali do poslední chvíle.

V divadelním baru se zdrželi jen Vilém Čok, jenž hrál krále Ušounů, a Marián Vojtko (51), představitel krále upírů, který měl jako jeden z mála skutečně pěvecky výrazné party, kde mohl předvést svůj hlas. I oni ale zmizeli okolo půlnoci.

Reklama

Další články

Načítám