Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Nebýt Deany Horváthové-Jakubiskové, Yvetty Simonové či Vlastimila Harapese, na pohřbu kdysi slavné módní návrhářky Yvetty Ajchlerové, která nedávno zemřela, v pražském strašnickém krematoriu by úplně chyběli zástupci slavných. A to jich jejím salónem i životem prošly desítky, ne-li stovky. Ženu, která oblékala bývalou první dámu Olgu Havlovou nebo Hanu Heřmánkovou, podle našich informací zabila dlouhou dobu trvající kombinace nemocí. „Těsně před smrtí měla i vážnou žloutenku. Měla neskutečné problémy s játry,“ dozvěděli jsme se.

„Měli jsme společné kamarády, Karla Svobodu a Pavla Vrbu. Teď už ses s nimi potkala,“ uvedla řečnice z řad kamarádek. Podle ní byla JUDr. Ajchlerová velmi vzdělaná dáma, které ovšem osud nedopřál vlastní děti.

A jak na ni vzpomínají slavní? „Byl jsem jednou z posledních známostí Yvetty. Pozvala mě na svou módní přehlídku a pak jsem ji pozval na podzim s Yvettou Simonovou do Nočního Mikrofóra na Českém rozhlase na Dvojce. Každé setkání s takovým člověkem je obohacující a smutné je, že rozloučení s ním je tak brzo,“ svěřil se Super.cz Harapes. Ten vůbec netušil, že by byla Yvetta nemocná.

„Byl jsem jako opařený, když jsem se dozvěděl o její smrti. Prý ta její nemoc trvala déle. Yvetta Simonová mi říkala, že Yvettě Ajchlerové bohužel selhaly všechny orgány. Věděli, že brzy přijde její konec,“ dodal baletní mistr.

„Yvettka byla skutečně jedním z nejlaskavějších lidí, jakého jsem kdy poznala. V uměleckém a módním světě není moc tak přejících lidí, kteří navíc svou práci dělají celou duší. Proto je mi moc líto, že byla tak nemocná a měla tolik trápení. Táhlo se to dlouhou dobu a ke konci to už bylo velice těžké,“ vzpomíná na kamarádku Deana Horváthová-Jakubisková.

Podle našich zpráv návrhářku převezli šest týdnů před jejím skonem ve vážném stavu do pražského IKEMu. Následně putovala do pražského Motola. „Měla jeden z druhů žloutenky. Do Motola jela na pozorování, nakonec tam naposledy vydechla,“ dozvěděli jsme se.

„Yvetta měla kombinaci chorob. Jaké, to vám nechci říct. Vypadala tak, že se o ní říkaly všelijaké věci (zlé jazyky tvrdí, že utápěla problémy v alkoholu - pozn. red.), ale ve skutečnosti šlo o dvě velmi vážné nemoci, které byly v nešťastné kombinaci. Takoví krásní lidé odcházejí,“ povzdechla si závěrem Deana.

Reklama

Další články

Načítám