Hlavní obsah
Článek

Někdejší moderátorka Sportovních novin Jana Adamcová (52) důrazně popřela, že by na Nově po svém příchodu z mateřské a rodičovské dovolené neudělala kamerové zkoušky.

„Myslím, že vyjádření televize o tom, že jsem neudělala kamerovky, když jsem deset let působila v hlavním vysílacím čase na obrazovce právě této televize, je v souvislosti s tím, jak se moderátorky do zpráv vybírají, více než směšné,“ řekla Super.cz Jana Adamcová, kterou prý tvrzení o nezvládnutí kamerových zkoušek profesně poškozuje.

Moderátorka nechápe, proč by zrovna ona neudělala kamerové zkoušky, zatímco nezkušené kolegyně, které nikdy nemoderovaly, jimi prošly. „Je to stejné, jako kdyby chirurg nejprve operoval a teprve potom šel studovat medicínu. Přesně takový je postup při výběru moderátorek,“ míní Adamcová.

Moderátorka se prý v televizi rozhodla na vlastní žádost skončit. Podle našeho zdroje z TV Nova usilovala po svém návratu o post moderátorky Televizních novin, což však Adamcová popřela.

„Neměla jsem v úmyslu nikoho vyšoupnout ze židle, kamerovky byly obecného charakteru a nikdo se nevyjadřoval k tomu, koho vlastně hledají a kam koho chtějí obsadit,“ vysvětlila Adamcová s tím, že není pravda, že by snad v branži měla protekci díky tomu, že je manželkou režiséra Jiřího Adamce (76).

„Každý si myslí, že jsem měla a mám díky manželovi bůhvíjakou protekci, ale nikoho nenapadne, že kdyby tomu tak doopravdy bylo, už dávno bych na nějaké vysněné moderátorské židli seděla,“ svěřila se Adamcová.

Moderátorka se kamerových zkoušek zúčastnila koncem července. Až začátkem září jí prý televize nabídla pozici, která svým zadáním i rozsahem naplňuje její původní pracovní smlouvu. Adamcová se však prý rozhodla v televizi nepracovat už před rokem. „Ano, je pravda, že jsem se dávno předtím, již před rokem, rozhodla v TV Nova nepracovat. Můj muž se totiž nerozešel s Novou zrovna v dobrém, veřejně kritizoval tehdejší vedení televize a předpovídal stav, který se dnes de facto naplňuje,“ míní moderátorka, pro kterou je dalším důvodem výpovědi pro ni nepřijatelná atmosféra a jiní lidé.

"Neodešla jsem z Novy ze spekulativních, ale čistě z lidských a také z profesních důvodů," uzavřela Adamcová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám