Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

O tom, že je zpěvačka Petra Janů (71) profesionálka každým coulem, se mohli včera přesvědčit všichni návštěvníci jejího komorního recitálu v Malostranské besedě. Zpěvačka před pár týdny skončila na lůžku s těžkou chřipkou, ale hned, jak jí to zdraví umožnilo, se znovu postavila za mikrofon. „Nebylo to nic příjemného, musela jsem nasadit antibiotika. Zpívá se mi dobře. Chvílemi mě ale ještě trápí kašel, kterého se nějak nemůžu zbavit. Budu těm lidem muset vysvětlit, že na ně nekašlu,“ žertovala před koncertem jako vždy skvěle naladěná Petra.

Na programu byly Petřiny notoricky známé hity i speciální lahůdky v klavírní úpravě. Těsně před závěrem si však pozůstatky chřipky a prach v místnosti vybraly svou daň. Petra ani v téhle chvíli neztratila pověstný humor a své dvě největší hitovky zazpívala znovu. „Jestli tady všechny písničky budu zpívat dvakrát, tak tady budeme do rána,“ smála se zpěvačka, kterou nakonec zachránila voda bez bublin. Nakonec si neodpustila ani přídavek a narvaný sál ji odměnil frenetickým potleskem.

„Musím říct, že zpívala báječně. A jestli byla po nemoci, klobouk dolů. Znělo to, jako by to člověk poslouchal z jukeboxu,“ poznamenala při odchodu jedna z fanynek. Se spokojeným úsměvem nakonec do svého nového bytečku odjížděla i sama zpěvačka. „Atmosféra byla skvělá. Užila jsem si to. A naprosto mě odzbrojil ten malý klučík, který se vůbec nestyděl,“ poznamenala Petra na adresu svého nejmenšího fanouška, který za ní na pódium přišel hned dvakrát.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám