Hlavní obsah
Článek

Kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe - zdá se, že tohle staré známé přísloví má něco do sebe. Sedí totiž přesně na příběh Britek Charlotte Peach (20) a její matky Lindy (53). Obě totiž prošly úplně stejným zážitkem, obě byly šikanovány kvůli vzhledu a vědomostem a obě se nakonec smály jako poslední.

Charlotte v době dospívání musela snášet posměšky ze stran svých spolužáků, kteří ji napadali kvůli její inteligenci. Útoky zašly až tak daleko, že byla na pomoc přivolána i policie, neboť docházelo ke kyberšikaně a dokonce i k ničení domu, v němž Charlotte s rodiči bydlela.

„Říkali mi 'Jordan' (přízvisko britské modelky Katie Price, pozn. redakce), protože jsem nosila krátké šaty a make-up, a kreslili mé karikatury. Došlo to až tak daleko, že máminým autem poničili náš záhon. Nikdy mi neřekli nic přímo do tváře, předstírali, že jsem neviditelná a totálně mě ignorovali. Bylo to, jako žít v pekle,“ uvedla Charlotte, na které si svou zášť spolužáci vybíjeli kvůli tomu, že patřila mezi nejchytřejší studenty, účastnila se veřejných debat a hrála na klavír.

Z dospívající dívky si spolužáci neustále utahovali, častovali ji hrubými slovy a dělali jí ze života peklo.

Je až neuvěřitelné, že stejný příběh prožila i Charlottina matka a u obou došlo nakonec k totožnému, stejně šťastnému závěru - Charlotte se díky skvělým známkám bez problémů dostala na Univerzitu v Birminghamu, kde navíc získala korunku pro nejkrásnější dívku školy. Stejně jako její matka. Ta se královnou krásy stala v roce 1975.

Reklama

Další články

Načítám