Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Václav Vydra (68) patří k nejvýraznějším hercům své generace. Kromě hraní má ještě jednu celoživotní lásku: koně. A právě práce a koníček mu zabírají tolik času, že je prakticky těsně před zhroucením. „Buď se uštvu, nebo budu muset něco vypustit. Zatím volím první možnost,“ řekl nám se ztrápeným výrazem ve tváři.

Televize Prima nedávno pozastavila natáčení dalších sérií VIP Prostřeno!. Kdo by čekal, že Vydra, který s manželkou Janou Bouškovou pořady provází svým hlasem, bude naštvaný, že přišel o slušný příjem, toho překvapí. „Oba nás to docela časově zatěžovalo, takže jsme rádi, že nám ta práce odpadla. Samotné Prostřeno! je pro nás ale příjemná záležitost. Jsme spolu rádi v soukromí i v práci a parta, která na tom dělá, už je sehraná,“ tvrdí. Při rozhovoru je roztěkaný a tváří se jako boží neštěstí. Co se mu stalo?

„Kromě práce mám koně a kolem nich se snažím dělat osvětu. Bohužel čas, který je odměřený svítáním a večerním představením, není nafukovací. Totálně mě to vyčerpává. Sbírám čas po minutách,“ postěžoval si. A hned ví, co by chtěl, kdyby mu někdo slíbil splnit přání..

„Asi bych si přál, aby se mi snáz dařilo prosazovat věci, které se týkají péče o koně, a toho, co si myslím, že je pro koně nejlepší a co se bohužel obecně nepraktikuje,“ říká. Touží, aby tato krásná čtyřnohá zvířata měla více přírodních podmínek k žití. Sami chovatelé koní jsou v názorech na Vydrovo „učení“ rozpolcení. Někteří mu drží palce, jiní pohrdavě ohrnují nos. „Je to složitá věc a otázka schopnosti pochopit problematiku,“ krčí rameny sympaťák Vydra, kterému osvěta a starosti totálně přerůstají přes hlavu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám