Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Textař Petr Šiška (47) je autorem řady slavných textů k písničkám našich známých interpretů včetně Karla Gotta, Věry Špinarové či Petra Koláře.

Před pár lety se autorsky podílel také na textech zpěvačky Ivety Bartošové (†48), jež připravovala jeden ze svých několika nepovedených comebacků.

Bartošová tehdy nebyla schopna vystoupit na vyhlašování Desky roku a Šiška o ní do médií prohlásil, že s ním „pořádně vydrbala“.

Na práci pro Ivetu Bartošovou si zavzpomínal s moderátorem Mírou Hejdou v jeho pořadu Limuzína. „Napsal jsem jí stejně jako dalším českým zpěvákům a zpěvačkám několik textů, to je asi celá naše spolupráce,“ zdráhal se o Ivetě mluvit Šiška, který nakonec přeci jen s humorem sobě vlastním vysvětlil, jak s ním Bartošová „vydrbala“.

„Zaznělo to v době, kdy měla Iveta takové labilnější období, co si všude nosila láhev s minerálkou a většinou, když se měla dostavit na nějaký koncert, tak tam z nějakého důvodu nedorazila, třeba si zabouchla dveře, nebo se jí znenadání hodinu před koncertem udělalo špatně,“ vzpomínal Šiška s tím, že k něčemu podobnému došlo i na Desce roku.

„S velkou slávou dorazila na generálku Desky roku, odzpívala píseň, všichni si ji nafotili, ale Bartošová to neustála a večer už nevystoupila. Udělalo se jí nevolno a odjela se zachraňovat do nemocnice, takže už nezazpívala. Druhý den se v médiích objevily fotky s názvem „Velký comeback Ivety Bartošové“, a jak krásně zpívala na Desce roku, přitom to nebyla pravda, a tam asi zazněl můj výrok o tom, že se mnou vydrbala,“ uzavřel se smíchem Šiška.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám