Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Budou to už tři roky, co český šoubyznys přišel o zpěváka Petra Muka (†45). Jeho kamarádi na něj ale pořád myslí. Proto vyšla i deska duetů, které buď společně nazpívali, anebo je později dotočili. A všichni se na něj snaží vzpomínat s úsměvem.

"Jednou jsme přespávali v hotelu ve Zlíně a zrovna vyšla nová deska naší oblíbené kapely Erasure. Jednu písničku jsme si zvlášť oblíbili. A jednou brzy ráno, když ještě všichni spali, jsme šli ven, pustili ji v přehrávači v autě, otevřeli všechny dveře dokořán a lehli si na trávu a dokola ji poslouchali. Samozřejmě jsme byli pod vlivem alkoholu. Ráno pak náš basák říkal, že už jsme ho tak pobláznili, že tu skladbu slyšel i ve spaní. To byl celý Petr, byla s ním legrace," vzpomínala zpěvačka Petra Peterová, která byla sedm a půl roku Petrovou vokalistkou.

Že byla s Petrem Mukem legrace, potvrdil i Kamil Střihavka (59). "On vyznával rčení, že práce musí být zábavou. A v muzikálech, kde jsme spolu vystupovali, jí bylo tedy dost. Historky jsou to ale nepublikovatelné," řekl Super.cz.

Zpěvák Bohouš Josef si pamatuje, že se s Petrem Mukem potkal poprvé v roce 1988 na koncertě v Plzni, kdy Muk jezdil s kapelou Oceán a on měl také svoji kapelu. "Tehdy se mi narodila dcera a na koncert jsem přijel s kočárkem. On mi s ním pomáhal do zákulisí," vyprávěl.

Nejvíce času s Mukem zřejmě strávil jeho manažer Richard Dušák. "Znal jsem ho nejen z pódia jako všichni, ale i z té druhé strany. Prožíval jsem s ním všechny strasti i radosti, dostal se díky němu do poloviny světa. Teď ho vozím s sebou já, aspoň prostřednictvím jeho kytary, kterou jsem si od rodiny odkoupil," sdělil. A zážitek, který mu utkvěl v paměti? "Když jsem ho porazil v ping pongu. Nevěřil, že ho jeho tlustý manažer takhle vyklepne. Ale oba jsme byli sportovci, hráli jsme třeba házenou," svěřil na křtu desky.

Téměř slzy v očích měla na křtu Bára Basiková (61). "Zrovna tady hraje naše písnička O lidech. Nedávno jsem ji našla na Youtube. Byli jsme oba tak mladí, Petr ještě hubený s jiskrou ve velkých očích, já taková éterická bytost. Zpívali jsme v černých kabátech, drželi se za ruce. Kdybych jen tenkrát věděla, že máme čas jenom vypůjčený, že Petr s námi dlouho nebude..." nedokončila větu zpěvačka.

Reklama

Další články

Načítám