Hlavní obsah
David Zápal
Článek

V těchto chvílích začal zasedat trestní senát Obvodního soudu pro Prahu 10, který má rozhodnout o vině či nevině přítele Ivety Bartošové (†48) Josefa Rychtáře (65). Ten je podezřelý z toho, že vyhrožoval svědkyním se zbraní v ruce a rozvodové právničce své exmanželky přivodil takové maléry, až přišla o peníze a skončila v péči lékařů. Víme přesně, z čeho všeho obžaloba Rychtáře viní!

Žalobce viní říčanského podnikatele, kterému jde o holé živobytí, neboť pokud bude pravomocně odsouzen, přijde o koncesi a bude muset svou bezpečnostní agenturu zavřít, z celkem čtyř skutků.

„Opakovaně vyhrožoval JUDr. Věře Sedloňové, která právně zastupovala jeho manželku Darinu Rychtářovou (66), otrávením jejích dvou psů, vypálením jejího domu, zapálením auta, a dále jí prostřednictvím telefonických hovorů, SMS zpráv a emailů vyhrožoval fyzickým napadením a zabitím,“ stojí v obžalobě. Navíc ji veřejně pomluvil, když o ní mluvil jako o prostitutce nebo právnické č***e, a lhal, že vysokoškolský titul získala podivným způsobem. Advokátka přišla kvůli jeho veřejným útokům o velké zakázky a musela vyhledat pomoc psychologů. Proto je Rychtář obviněn i z pomluvy šířené tiskem a počítačovou sítí.

A to není zdaleka vše. Paní Dagmar, jak jsme již uvedli, vyděsil k smrti. „Dagmar R. vyhrožoval zastřelením. Manipuloval před ní pistolí, bála se o život. Také jí vyhrožoval, že jí vymlátí zuby,“ myslí si „prokurátor“. Dalším trestným činem mělo být chování vůči Darině Nové, dříve Rychtářové.

„V prostorách bezpečnostní agentury poté, co poškozená Darina Rychtářová vykázala z těchto prostor partnerku obviněného Ivetu Pomeje Bartošovou, vyhrožoval poškozené, že ji dostane do blázince, a že ji zastřelí nebo zašlape do země, pokud neopustí území republiky, čímž v Darině Rychtářové vzbudil obavu o její život a zdraví,“ zní obvinění Rychtáře. Vysloužil si podezření z trestného činu nebezpečného vyhrožování v horším paragrafu, protože při výhrůžkách Dagmar R. měl mít zbraň v ruce. Hrozí mu až tři roky vězení. Původně dostal desetiměsíční podmínku s odkladem na třicet měsíců, proti trestnímu příkazu se ale odvolal, čímž se nešťastně připravil o amnestii a čistý trestní rejstřík.

Podle posudku psychiatrů a psychologů, který Super.cz exkluzivně získal k dispozici, je Josef Rychtář nevyzrálá osobnost s vadou osobnosti. Navíc na něj vyšlo najevo, že v minulosti byl již třikrát trestán. K tomu se však nesmí přihlížet, neboť šlo o trestné činy spáchané v letech 1976-1982.

Reklama

Další články

Načítám