Hlavní obsah
Článek

Úspěch se v Česku neodpouští. O tom se už dávno přesvědčil režisér Zdeněk Troška (70), který zrovna prožívá jeden ze svých vrcholů díky mimořádně navštěvovanému filmu Babovřesky. Ty už producentům, nikoli samotnému režisérovi, vydělaly desítky miliónů. A rázem se začali houfně ozývat opravdoví, ale i falešní chudáci. „Píší, že potřebují na léky, na zaplacení exekucí a podobně. Ale nemůžu jim vyhovět. Jednou jsem bohužel dal peníze otci s několika dětmi a on to ještě ten večer naházel do automatů,“ svěřil se Super.cz Troška.

Jeho letní komedie nasbírala v Česku a na Slovensku už 605 tisíc diváků a píše se o ní všude. Proto není divu, že se lidsky otevřenému Troškovi plní schránka dopisy se žádostí o finanční výpomoc. „Dávno jsem se poučil. Dokonce mě žádala o peníze jedna paní ze severu Čech. Až moje kamarádka zjistila, že staví už třetí vilu pro své děti, takže jsem couvnul. A od té doby si dávám pozor. Nikdy nevíte, kdy žadalatel mluví pravdu a kdy lže. I do dětských domovů raději dovezu rovnou oblečení, než abych tam dával hotovost. Už Helena Růžičková mě upozornila na případ, kdy dala někam peníze a pak za to paní ředitelka s kolegou odletěli na dovolenou a koupili si počítač,“ kroutí hlavou Troška.

Ten dostal za film honorář ve výši směšného miliónu korun. Rýsuje se ale možnost, že u chystaného pokračování to bude jinak. „Přátelé mi říkali, abych nebyl blbý a řekl si o procenta. Teď se o tom jedná. V žádném případě nejsem ale zlatokop a jediné, co mě činí šťastným, je, když mohu natočit pěkný film,“ uzavřel nejúspěšnější režisér dneška, při vyslovení jehož jména dostávají kritici křeče do klávesnice.

Reklama

Další články

Načítám