Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když Ivo Pešáka (†66) v pondělí rodina a nejbližší přátelé doprovodili do hrobu, byl mezi nimi i dědic jeho poslední role. Kaskadér a herec Zdeněk Srstka se jím stal proti své vůli. Aniž by cokoli tušil, po Pešákovi získal roli v seriálu, který dobromyslný vousáč přezdívaný český ZZ Top točil.

"Vzpomínám si, jak Ivo skončil v nemocnici. Už v tu chvíli se mi vybavilo, jak uměl stepovat, zpívat i jen tak stát. A Ivan Mládek mi znenadání nabídl jeho roli," řekl Super.cz. "Nijak jsem o ni neusiloval, ani jsem nebyl v žádné castingové agentuře," dodal. "Pamatoval jsem si stovky představení Čundrcountry šou, kde účinkoval. Byl vyjímečný člověk a osobnost," vzdal hold zesnulému kamarádovi Zdeněk Srstka.

Srstka nahradil Pešákovu postavu v seriálu Noha 22. "Přemýšlel jsem, jak to vlastně vůbec dělal. Ivo měl být v nemocnici asi tři měsíce. Stejně jsem nevěřil, že to bude trvat tak dlouho. Už i takový záskok byl pro mě problém. Dvacet dílů se mi zdálo moc," míní. "Nechtěl bych, aby si lidi mysleli, že jsem využil příležitosti a vlezl tam místo něj. Bylo by mi to hodně blbé," soudí.

V seriálu byl sice Pešák nahraditelný, ale v dalším projektech nikoli. "Dýza boys jeho smrtí nemá kam pokračovat," domnívá se Václav Upír Krejčí. "To, že dva dědci založí diskotékovou dvojici bylo možné jen ve chvíli, kdy jsme byli spolu," dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám