Hlavní obsah
Článek

Před nedávnem zpěvačka Petra Janů (71) definitivně zaklapla dveře za nepříjemnými vzpomínkami a přestěhovala se do nového hnízda vzdáleného jen pár metrů od původního bytu. „Všechno jsem si pořídila nové. Nechtěla jsem tady tahat staré věci. Vzala jsem si jen oblíbené obrázky, sbírku slonů a knihy,“ svěřila Super.cz zpěvačka, která byt vybavila kompletně novým nábytkem a starých věcí se dle svých slov zbavila s překvapivou lehkostí.

Rekonstrukce, která trvala několik měsíců, probíhala podle plánů a bez nejmenších zádrhelů. Od února Petra kraluje v novém. „Dělali mi to kamarádi, takže vše probíhalo bez problémů a jako po másle. Ale je fakt, že na začátku to vypadalo trochu strašidelně. Stěny byly omlácené úplně na cihlu,“ vypráví s úsměvem Petra, která své nové hnízdečko vybavila účelově a elegantně: „Nepotrpím si příliš na výrazné a křiklavé barvy, takže jsem malbu, obklady i nábytek volila v bílé a různých odstínech hnědé barvy.“

K místu, kde nyní vstává i usíná, má Petra velmi specifický vztah. „Pikantní je, že právě v těchto stěnách, jsme spolu se Zelenkou před lety začínali. Tehdy jsem dělala rockovou muziku, pořádaly se tady bujaré mejdany a do rána do šesti se tu hrál mariáš,“ vzpomíná Petra, která loni oslavila natřískanou Lucernou šedesátiny a ani letos nepolevila z pracovního nasazení. Už zítra bude mít v rámci Febiofestu komorní recitál s klavíristou Karlem Štolbou v Malostranské besedě.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám