Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Kdysi nejslavnější módní návrhářka Česka Yvetta Ajchlerová (†55), u které se oblékaly bývalá první dáma Olga Havlová, Hana Heřmánková (61), ale i další celebrity, zesnula v pátek v nemocnici. „Zemřela po krátké nemoci,“ tvrdí příbuzní. Spekuluje se o tom, že jí selhala játra.

„Yvettka mi bude velmi chybět. Byl to člověk, který se snažil plnit své sny a dělala hodně pro druhé. A takových lidí je dnes málo,“ řekla Super.cz jedna ze zákaznic Ajchlerové Deana Horváthová-Jakubisková.

O návrhářce se hovořilo jako o nástupkyni hvězdy první republiky Hany Podolské. Její salón krátce po revoluci nestíhal zvládat zakázky, jak jich měl hodně. Postupně ale jeho sláva uvadala. Poslední dobou se dokonce paní Yvetta topila v dluzích. Na zdravotním pojištění dlužila kolem čtvrt miliónu korun, šli po ní také exekutoři, kteří k umoření pohledávky prodali její dům.

Někteří z přátel tvrdí, že návrhářka měla problémy s alkoholem, který se jí nakonec stal osudným. Všichni však na ženu budou vzpomínat jako na tu, která měla neskutečné charisma a dokázala je svým chováním okouzlit.

A jak nedávno vzpomínala na Olgu Havlovou? „Vždy si z nákresů vybrala nejjednodušší model. Nebylo to její hobby, jenže dobře věděla, že musí mít jako první dáma ručně ušité oblečení, stejně jako pan prezident. Při státních návštěvách, zejména na královských dvorech či v Bílém domě, je to nepsané pravidlo. Stejný důraz kladla na kvalitní materiály,“ prozradila Novinkám Yvetta Ajchlerová.

Související témata:
Olga Havlová

Reklama

Další články

Načítám