Hlavní obsah
Famous
Článek

Podzimní semestr na prestižní Cambridgeské univerzitě začal. Nástup do prvního ročníku představuje pro naprostou většinu tamních studentů obrovský stres. Vedení školy dobře ví, že nejčastější metodou relaxace a upouštění páry mezi prvňáky je sex. Mladí studenti jsou prý tak promiskuitní, že se škola rozhodla investovat do ochrany před pohlavními chorobami – do kondomů. Každý student prvního ročníku má právo na šedesát kusů týdně.

To by znamenalo, že pokud by všech 3,5 tisíce studentů prvního ročníku této možnosti využilo, musela by škola ročně nakoupit a rozdat 10 920 000 kondomů.

Škola předá mimo jiné studentům prvního ročníku kartičky zvané C-Cards, které je opravňují k odběru šedesáti kusů latexové ochrany týdně zdarma.

„Projekt je naprosto anonymní. My skenujeme při odběru kondomů studentské karty, na nich ale nejsou uvedena jména ani žádné jiné informace. A do programu se zapsala velká část studentů,“ tvrdí za studentskou radu jednadvacetiletý Chris Page.

Studenti ostatních ročníků sice nemají kondomy zdarma, ale mohou na kartu C-Card získat dvanáct prezervativů za pouhé dvě libry (asi šedesát korun). Zdarma jsou k dostání také testy na chlamydie a těhotenství.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám