Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec a tanečník Vlastimil Harapes (66) vyrazil do Brna dát místním mladým lidem na tanečním festivalu Dance Life Expo lekce baletu. Ač by mohl být většině tanečníků dědečkem, na parketu to rozjel jako zamlada a během tréninků se nestyděl obléct do přiléhavého trikotu.

„Byl jsem skutečně mile překvapen obrovskou účastí na mých workshopech. Jak z řad studentů baletních škol, tak druhý den mladších dětí. Dva roky jsem se podobným master kurzům vyhýbal, ale tentokrát jsem podlehl a udělal jsem dobře,“ soudí Harapes. Kurzy měl plně obsazené a obdiv se mu dostával napříč generačním spektrem. Fotit se s ním chodily jak mladé baletky, tak i jejich maminky a babičky.

„Organizátoři pro nás připravili i malou autogramiádu, ještě s kolegyní baletkou Adélkou Pollertovou jsme byli přímo zavaleni žadateli o podpis, rozdal jsem jich snad stovku. A to opravdu potěší, když vidíte zájem, lidé se s vámi chtějí fotit,“ říká s úsměvem.

Vlastimil Harapes všem ukázal, že v našem šoubyznysu ještě neřekl poslední slovo. Zúčastnil se i večerní afterparty, kde setrval do přespůlnočních hodin a živě se bavil s přítomnými hosty i návštěvníky klubu. „Chodili za mnou lidé a ptali se mne, zda se mě můžou dotknout,“ směje se.

„Naposledy jsem podobný zájem o moji osobu zaznamenal v Olomouci, kdy jsem se procházel po náměstí a naproti mně zrovna jedna maminka vytahovala malého, asi dvouletého chlapečka z kočárku. Jak mě uviděla, tak ho se slovy „jééé Harapes“ pustila na zem. Naštěstí to bylo jen z pár centimetrů, takže pouze žuchnul na zadek,“ vzpomíná se smíchem uznávaný tanečník.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám