Hlavní obsah
Článek

Petra Janů (71) vypadá na prahu blížící se šedesátky skvěle. Nedávno o tom všechny přesvědčila, když se ukázala jen v sexy trikotu i plavkách. Osmadvacet let stará fotografie je ale důkazem, že téhle famózní zpěvačce nechyběla odvaha nikdy.

Když v roce 1984 vydávala album melodií oceněných Oscarem, vznikl nápad vyfotit se na obal přesně jako slavný Oscar. Petra se tehdy nebála svléknout a nechala se pro tyto účely také natřít zlatou barvou. Odvážnější fotografie nikdy předtím ani potom již nenafotila.

„Fotky nakonec neprošly. Obal, který jsme museli přefotit, nakonec zdobily mnohem decentnější fotografie. Teprve po revoluci v roce 1990, když album vycházelo v reedici na cédéčku, jsme mohli tehdy ztopené fotky použít,“ vzpomíná s úsměvem Petra.

A songy ze zmiňovaného elpíčka zazní i na retrospektivním narozeninovém turné Petry Janů, které odstartovalo už včera koncertem v Ústí nad Labem, dnes pokračuje v Kolíně a zítra v Karlových Varech. Šňůra šestnácti koncertů vyvrcholí v den zpěvaččiných šedesátin v pražské Lucerně, kde Petra předvede hodně odvážné modely.

Ve svatostánku pop music bude s největší pravděpodobností devatenáctého listopadu pěkně narváno. Petra měla již na začátku října bez jediného plakátu vyprodaná všechna místa k sezení.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám