Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Děsivá bouračka černého passatu Josefa Rychtáře (65), jenž v sobotu nad ránem vezl zpěvačku Ivety Bartošové (†48) a další tři spolupracovníky do Prahy, může mít pro řidiče Josefa Rychtáře vážnou dohru. Objevily se totiž hlasy, že manažer a milenec Ivety před jízdou pil alkohol. „Ve Frenštátu pod Radhoštěm si dal pivo a panáka. Pak sednul za volant. Asi myslel, že už to po takové době z něho všechno vyprchalo,“ tvrdí účastník plesu, na kterém měla Iveta vystoupení.

Z nehody naštěstí celá osádka vozu vyvázla bez vážnějšího zranění, pouze se zlomenou rukou (tak prý dopadla režisérka Simona, která točila ve Frenštátu dokument a jela se suitou Ivety), pohmožděninami, tržnými ranami a v případě zpěvačky s naraženým hrudníkem. Iveta se po nezbytných vyšetřeních nechala propustit na revers a synem Rychtáře odvézt domů do Uhříněvsi.

Zatímco Rychtář tvrdí, že za bouračku mohou novináři, kteří ho naháněli (oni to striktně odmítají s tím, že na nějaké pronásledování, které ani neměli v plánu, byla moc kluzká vozovka, a že měli jen společnou cestu do Prahy, proto se na cestě potkávali), další zprávy hovoří spíš v jeho neprospěch.

„Řidiči jsme provedli dechovou zkoušku. Protože ve výsledcích dvou zkoušek byl víc jak desetiprocentní rozdíl, byla mu odebrána krev. Pokud se prokáže, že měl v krvi skutečně 0,1 promile alkoholu, půjde o přestupek,“ uvedl pro Super.cz nadpraporčík Vladislav Malcharczik ze vsetínské policie. Upřesnil, že nehodu policisté dále vyšetřují a nikoho z ničeho neobvinili. „Výsledky odběru krve budou za několik dní. Shromažďují se také svědecké výpovědi,“ uvedl.

Bartošová prý během nárazu tvrdě spala, probudila ji až nehoda. Naštěstí zafungovaly airbagy, a tak nedošlo k vážnějšímu zranění. „Rychtář se choval jako ma**r. I kdyby ho fotografové honili, jak on tvrdí, přitom oni to popírají, nemá kvůli pár hloupým fotkám ohrozit život čtyř dalších spolucestujících. Vozovka byla namrzlá, nepřizpůsobil svou jízdu jejímu stavu,“ doplnil jeden ze svědků bouračky.

Reklama

Další články

Načítám