Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Stanislava Motla si pamatujete velmi dobře jako neohroženého reportéra z pořadu Na vlastní oči nebo jako spisovatele a toho, který odhalil několik nacistických vrahů. Dnes jej můžete vidět v pořadu Stopy, fakta, tajemství a slyšet z rozhlasových vln. O jeho osobním životě se toho mnoho neví.

Vždycky to byl adrenalinový typ a v bezprostředním ohrožení života byl nejednou. Jeho největším koníčkem bylo lezení po horách a hned jeden z jeho prvních velkých výstupů na horu Kazbek ho stál málem život. Po nešťastném pádu prodělal klinickou smrt.

„Probořil jsem se a letěl asi sedm metrů ledovcovou trhlinou. Zjistil jsem, že mi ruce ani nefungují, pád je ochromil. V tom okamžiku mě napadlo: Tady umřu. Viděl jsem světle modrou barvu, kterou mám rád, a potkával lidi, jež jsem znal. Babička, děda, všichni mrtví. A všichni se na mě usmívali. Bylo mi dobře,“ svěřil se Motl otevřeně v rozhovoru pro Týdeník Televize.

Tenkrát to ale naštěstí dopadlo dobře. Stanislavu Motlovi zachránil život gruzínský horolezec, který se vrátil a z jámy jej včas vytáhl. Na svůj adrenalinový koníček Motl ovšem nezanevřel. Hory miluje dodnes.

Reklama

Další články

Načítám