Hlavní obsah
Článek

Klára Issová (44) patří bezesporu k našim nejkrásnějším herečkám, které nejen diváky, ale i nejbližší okolí okouzlují svým půvabem.

Okatá brunetka, která se do povědomí diváků dostala díky roli nesmělé sestřenice Tatiany Vilhelmové v Indiánském létě, za niž byla nominována na Českého lva, není jen úspěšnou herečkou, ale zazářit umí i na přehlídkovém mole!

Profesionální modelky se však o práci bát nemusí, ač by některé z nich Issová svým charismatem a přirozeným půvabem hravě předčila. Herečka se totiž zúčastnila řady přehlídek v africkém stylu, aby podpořila dobrou věc.

Během několika let se v rámci občanského sdružení Kedjom-Keku konalo už několik módních přehlídek, kterých se kromě Kláry Issové zúčastnila řada dalších známých osobností. Přímo z Afriky se nejprve dovezly látky, z nichž se nechaly ušít pestrobarevné modely šatů, které pak herci představili na netradiční módní přehlídce.

„Šaty se pak prodávaly prostřednictvím aukce a výtěžek z jejich prodeje putoval na výstavbu školy v severozápadním Kamerunu,“ dodala Issová s tím, že nejde jen o samotnou stavbu nové školy, ale i s tím související podporu vzdělávání v oblasti životního prostředí v celé oblasti.

Místní neinformovaní farmáři totiž kvůli pastvinám a políčkům kácí tamní ekologicky nesmírně důležitý horský mlžný les, který je jedinou zásobárnou vody, bez níž se samozřejmě nedá žít.

"Plně proto podporujeme místní obyvatele a farmáře ve výsadbě nových stromů, informujeme je o ochraně vodních zdrojů a investujeme do jejich ekologické vzdělanosti, bez které by jen samotná výstavba školy neměla smysl,“ vysvětlila Issová.

Herečka v současnosti podporuje akci Voda pro Kamerun, která spočívá v tom, že když v týdnu od 18. do 24. března přijdete posedět do vybraných kaváren napříč celou Českou republikou a dáte si vodu z kohoutku, za litr sice zaplatíte dvacet korun, ale právě tato částka půjde na vysazení jednoho stromu v mizejících mlžných lesích v Kamerunu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám