Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Dnes je Jane Fonda (86) považovaná za uznávanou herečku a půvabnou dámu, která na oficiálních akcích s přehledem strčí do kapsy mnohem mladší herecké kolegyně. Byly však doby, kdy k ní tisíce mužů vzhlíželo s kapkami studeného potu na čele jako k objektu své nezřízené fyzické touhy.

Intenzivní to bylo zejména po premiéře legendárního sci-fi snímku Barbarella, kde rozhodně nešlo producentům o to, prodat skvělý herecký um půvabné Jane. Účel byl jasný. Udělat z ní v komiksy inspirovaném příběhu sex symbol a vytřískat pořádné peníze. A to se povedlo. Navzdory velmi slaboduchému příběhu (o ten koneckonců nešlo) byl nový erotický symbol na světě. A fanoušci céčkových filmů se mají dodnes k čemu vracet.

Mladíčká Jane Fonda, která začínala nejprve jako modelka, a k těm nejlepším charakterním rolím se dopracovala až v letech sedmdesátých, natočila v Barbarelle své nejodvážnější scény. A objevila se zde dokonce nahá. Vy si s námi na její více než čtyřiačtyřicet let starou podobu můžete s nostalgií zavzpomínat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám