Hlavní obsah
Článek

Jedna z nejkrásnějších českých modelek Markéta Fuxová-Divišová strávila díky své profesi před objektivem fotoaparátu velkou část svého života. Modelčina dvouletá dcerka Natálka ale stejnou vášeň pro focení nesdílí. Během volby nejkrásnější fotoknihy roku 2012 děvčátko vylekala početná skupina fotografů.

„Není zvyklá na takové davy. Tatínek si ji proto raději odvedl,“ vysvětlila nám Markéta, která se jako porotkyně ujala volby nejlepší české a slovenské fotoknihy. Holčičce bylo focení nepříjemné i přesto, že je na pózování před objektivem odmalička zvyklá.

„Já jsem nadšený amatérský fotograf a hlavně malou fotím neustále. Mám doma asi třicet alb a hrozně mě to baví,“ svěřila se nám v průběhu volby Markéta.

Modelka si dává na zakládání fotografií záležet. „Moji rodiče nebyli příliš pečliví a fotky dávali do krabic od bot. Teď, když chci nějakou fotku z dětství najít, se musím proštrachávat krabicemi a hledat. Ve fotkách svých dětí chci mít ale pořádek, a proto jsem začala pro svou dceru vytvářet alba. Nedávno jsem se navíc dozvěděla o fotoknihách, takže si brzy určitě nějakou vyzkouším udělat, protože to je hrozně praktická věc a perfektní způsob, jak si fotografické vzpomínky uchovat,“ uvedla modelka.

Reklama

Další články

Načítám