Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Zpěvačka Iveta Bartošová (†48) se ostře ohradila proti tvrzení organizátorů páteční akce ve Frenštátě pod Radhoštěm. Ti uvedli, že kontroverzní hvězda u nich nevystoupí z důvodu, že měla přehnané finanční nároky na honorář, i když věděla, že jde o charitativní vystoupení. „Není to pravda. Pořadatel přecenil své síly, prodal málo lístků a akci sám zrušil,“ svěřila Super.cz Iveta.

„Moc mě mrzí, že někdo zase hází své problémy na mě. Byla jsem připravená, zaplatila jsem si sál, cvičila jsem. Až v úterý se pan Luchesi ozval s tím, že musí ples zrušit, protože prodal málo lístků. Přecenil své síly, jako na podzim Pětka, ale bita jsem na tom zase já,“ postěžovala si nám Bartošová.

Podle jejího přítele a manažera Josefa Rychtáře (65) je pravda skutečně jinde. „V lednu jsme podepsali smlouvu na ples, což měla být jasně komerční záležitost. Na žádost pana Luchesiho jsme honorář snížili o cestovné, on jej poté naprosto akceptoval. Neměl s ním problém. A když se poté ve Frenštátě stala tragédie (výbuch domu a mnoho lidských obětí – pozn. red.), Iveta se sama nabídla, přestože na tom není bůhvíjak dobře, že věnuje deset procent z honoráře přímo městu. Stále však šlo o komerční záležitost, a pokud někdo tvrdí, že ne, tak lže. Charitativní akci totiž pan Luchesi pořádá o týden později, dvaadvacátého března,“ tvrdí Rychtář.

„Jsem rodačka, strašně mě mrzí, co se tam stalo, takže jsem zklamaná, že mě pan Luchesi na charitativní koncert nepozval. Tam bych vystoupila klidně i zadarmo,“ kroutí hlavou Iveta, která odmítá, že původně sjednaný a pořadatelem prý odsouhlasený honorář (asi těžko by bez akceptování částky vylepil plakáty se jménem Ivety) dosahoval závratných výšin. Zaplatila by z něj zvukaře, dopravu tam a zpět a ze zbytku by rozhodně nebyla zabezpečená na dlouho dopředu.

To ostatně potvrzuje i náš zdroj z Frenštátu, který tvrdí, že Bartošové nabídli v branži docela směšných dvacet tisíc korun. „On ten koncert zrušil, ne já,“ zdůrazňuje Iveta, která hovořila jakoby v útlumu, neboť, jak sama již dříve několikrát prohlásila, nesnáší podobné stresové situace.

Přes zklamání z postoje pořadatele Bartošová uvedla, že svůj slib s darem městu dodrží. „Peníze od Luchesiho už neuvidím, ale částku, kterou jsem slíbila Frenštátu, co nejdřív pošlu na účet města,“ dodala zpěvačka.

Luchesi tvrdí, že koncert se konat i přes problémy bude. „Bylo tam víc faktorů, je to komplikované. Není ale pravda, že by byla podepsaná smlouva, poslední verzi jsme nikdy neparafovali. Všichni nám po té tragédii přistoupili na snížení honoráře, jen Iveta ne. Necítím vůči ní ale ani trochu zášť, je to jen obchodní záležitost,“ uvedl pořadatel.

Reklama

Další články

Načítám