Hlavní obsah
Článek

V prosinci to bude pět let, co fenomenální zpěvák Karel Černoch podlehl rakovině. Jeho dcera Tereza Černochová (40) za něj před pár dny převzala rozhlasovou cenu in memoriam. Na pódiu zazpívala tátovu píseň a jen pro Super.cz zabroukala tu, kterou si sama pouští, když si chce o samotě zavzpomínat a poplakat.

Na skladbu ze seriálu Zdivočelá země došlo ale až poté, co jsme probrali, že by s rodinou strašně rádi uspořádali pro tátu vzpomínkový koncert a vydali desku s jeho raritními kousky, které nikdy nikdo neslyšel. "Bohužel se na to ale nikdy nenašlo dost peněz. Možná, že teď, když bude mít výročí, by se snad mohl někdo najít," doufá Tereza.

Na dceru by byl táta určitě pyšný, minimálně po muzikantské stránce. "Začala jsem se ale rozvíjet vlastně až v době, kdy tady už nebyl," říká smutně Tereza. Láska k hudbě u ní převálcovala její druhou vášeň. Vystudovala Vysokou školu zemědělskou. "Ale nezvládla jsem sedět jedním zadkem na dvou židlích. Možná se k tomu ještě jednou vrátím," míní Černochová, která za tatínka přebírala cenu pro legendu Nočního proudu společně s bratrem Markem a jeho dvěma dětmi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám