Hlavní obsah
Článek

Třetina dospělých neodolá možnosti poslat prostřednictvím svého mobilu erotickou smsku či vlastní rozdováděnou fotografii. Ovšem málokdo si při kliknutí na tlačítko odeslat uvědomí, jak riskuje svou svobodu. Čtyřiadvacetiletý trenér plavání Craig Evans z Velké Británie za odeslání erotické smsky musel za mříže. Poslal ji totiž všem ve svém telefonu. A měl tam i nezletilé dívky, jejichž rodiče ho zažalovali.

Evanse nezachránilo, že chtěl smsku poslat své přítelkyni a že je jasné, že k odeslání všem kontaktům v telefonu došlo omylem. V textu Craig žádá nejmenovanou milenku, zda s ním bude mít sex „tělo na tělo“ a zda to chce rychle, nebo pomalu. Nejenže si musel užít trapné pocity při vysvětlování rodičům, prarodičům a dalším příbuzným, ale soud ho navíc uznal vinným z „podněcování nezletilých k sexuálním aktivitám“. V seznamu odesílatelů byly dvě dívky – třinácti a čtrnáctiletá – které učil plavat.

Birminghamský soud uznal Evanse vinným a vyměřil mu rok a půl za mřížemi. Jeho právník se ihned odvolal u apelačního soudu v Londýně. Odvolací soudce uznal, že nemůže být trenér vinným, když poslal stejnou zprávu i svým rodičům a babičce, takže jde zcela evidentně o omyl a nikoli o záměrné sexuální obtěžování nezletilých. Rozsudek soudu první instance zrušil a trenéra plavání s napomenutím osvobodil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám