Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V seriálu Cesty domů se chystá další drama. Petru Štěpánkovi alias Václavu Janákovi a jeho seriálové dceři Evě v podání Kristýny Janáčkové začne hořet dům a musí zasahovat komando hasičů. V domě navíc zůstane Evin syn Mareček s chůvou. Oba bude muset odvézt záchranka na vyšetření.

Scéna se natáčela několik hodin. Tuchoměřice u Prahy, kde se točilo, na ni asi jen tak nezapomenou. Protože ale nebylo možné natočit opravdový požár domu, pro účely natáčení pouze pronajatého, musel si štáb režiséra Jiřího Adamce pomoct jinak.

Natočil zásah hasičů a záchranářů s tím, že oheň se do obrazu přidal až v postprodukci. Mohl si to dovolit i proto, že požár je v této scéně jen jako kulisa, kterou z dálky vidí již zmíněné postavy. Přesto ale požár-nepožár musel vypadat naprosto věrohodně.

„Natočit požár je velmi složitá a velmi drahá operace. V seriálu tohoto typu si musíte pomoct velmi omezenými prostředky tak, aby výsledek vypadal jako požár, ale aby scéna stála co nejméně peněz. A taky aby její natáčení zabralo jen o nepatrně víc času než jiné momenty,“ líčí režisér Jiří Adamec. Rekvizitáři proto běhali na place s dýmovnicemi a filmovým kouřem a dvě hasičská auta z JSDH Roztoky stříkala vodu.

Reklama

Další články

Načítám