Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dnešní hlavní líčení s Michalem Červínem a dalšími obviněnými z finančního podvodu skončilo opět bez výsledku. Přestože to již vypadalo, že po letech padne konečně verdikt, nestalo se tak. Státní zástupce totiž během čtení závěrečné řeči zkolaboval a líčení tak bylo odročeno.

V průběhu jednání přesto došlo k nezvyklému zvratu. Hlavní aktér reality show Vem si mě postavil svou obhajobu na tom, že v době získání a následného čerpání bankovního úvěru užíval návykové látky, takže nebyl za své činy zodpovědný.

Červín podle tvrzení soudu trpěl po rozvodu neurologickými a psychickými problémy, které řešil užíváním uklidňujících léků, konkrétně Neurolu a Lexaurinu (léky získával Červín od své matky, která je dostávala na předpis od svého ošetřujícího lékaře). Jelikož ho tyto benzodiazepiny příliš utišovaly, tak tyto stavy podnikatel vyrovnával užíváním povzbuzujícího kokainu.

Podle znaleckého posudku vyhotoveného doktorem Jiřím Švarcem ale Červínovi jeho duševní poruchy nebrání v účasti na trestním řízení. „Pan Červín nepotřebuje žádné ochranné zajištění. Všechny látky využíval v nízkých dávkách a jelikož nedošlo k intoxikaci, tak věděl, co činí,“ řekl před soudem Švarc.

S tímto závěrem obžalovaný nesouhlasil. „Pro vás bylo možná užívání bezvýznamné. Měl jsem kolikrát stavy, kdy jsem nevěděl, co dělám, ale bylo mi to prakticky všechno jedno. Moje problémy se opakovaly jednou za půl roku,“ hájí se byznysmen.

O tom, jestli je Michal Červín vinný, či nikoli, rozhodne Městský soud na konci měsíce. Podnikateli ale jeho soudní maraton dnes ještě neskončil. Hodinu po poledni ho čekalo další soudní stání, kde se řešily alimenty na dceru Rozárku, kterou má se svou bývalou partnerkou z televizní reality show Barbarou Kautmanovou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám