Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nejvnadnější česká operní pěvkyně Andrea Kalivodová dostala Národní divadlo do kolen. Poprvé se tam představila jako Carmen a publikum bylo naprosto okouzleno. A to nejen Andreiným zpěvem.

Když vyšla na prkna Zlaté kapličky v kostýmu, který odhaloval její dekolt, a také při emočně vypjatých scénách, kdy to vypadalo, že jí jej pěvecký kolega snad strhne, pánové v hledišti nejenže ani nedutali, ale dokonce zadržovali dech.

Carmen se v Národním divadle hraje již několik let. Andrea, která tehdy byla ještě studentkou konzervatoře, do inscenace vstoupila nově.

"Inscenace je v režii Josefa Bednárika a mně toto realistické provedení nesmírně vyhovuje a Národní divadlo mi svým jevištěm a publikem doslova učarovalo, i když na naši Carmen ve Státní opeře samozřejmě nedám dopustit," řekla Super.cz Andrea.

"Zpívalo se mi překrásně a byl to pro mě velmi sváteční pocit, tyto prostory mají neuvěřitelnou energii a zároveň vyvolávají v každém umělci velkou míru pokory. Nyní se se svými kolegy velice těším na další představení a zejména také na svůj další projekt, natočení druhé desky," vyprávěla.

"Potkám se při práci na ní s dirigentem a skladatelem Varhanem Orchestrovičem Bauerem, jehož hudba k Formanovu filmu Goyovy přízraky je fenomenální a neuvěřitelná, jeho filmová hudba mě inspiruje. Chceme vytvořit CD, které bude prostě jedinečné, samozřejmě na něm nebude chybět ani Habanera z Carmen, ale také mnoho dalšího ve velmi originálních pojetích," upřesnila.

Desku Adagio, kterou bude točit na jaře, jí bude produkovat firma Pavla Zíky, což je otec jejího partnera. Spolupracovala s ním už na předchozím cédéčku Cestami lásky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám