Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Moderátorka Eva Decastelo (45) má doma malý zvěřinec. Kromě svých vlastních dětí, roční Zuzanky a tříletého Míši občas hlídá i syna manžela z prvního manželství Eliáše. Není divu, že má někdy prcků až nad hlavu. Nejvíc starostí jí ale dělá asi Michálek. „V noci nám prchá z postele,“ svěřila se Super.cz Eva.

Eva byla kmotrou nové knihy výtvarnice Lucie Seifertové o králi Karlu IV., jež vyšla v rámci nového projektu Dějiny pro nejmenší. A přiznala se, že nebýt knížek, asi už dávno ze synáčka, kterému se nechce spát, zešílí.

„Snažím se vést děti ke čtení. Máme rituál, že jim vždy před spaním každý večer buď já, nebo Renda (manžel Evy René Decastelo – pozn. red.) čteme pohádku. Zuzka to ale vlastně nezažila ještě ani jednou, protože vždy vytuhne, ale na Michálka to je jediná zbraň. Ještě v půl desáté večer nám zdrhá z postele. Jediné, co ho v ní udrží, je čtení pohádek. A ty od Lucie Seifertové jsou parádní, protože je v nich málo textu a hodně obrázků, takže Míša už je díky tomu pohádky schopný sám vyprávět,“ řekla nám Decastelo.

V Dějinách pro nejmenší jsou zpracovány nejslavnější příběhy z naší historie a pověsti formou pohádek. Jsou určeny dětem od tří let a každá kniha obsahuje jeden příběh. Kromě Pohádky o králi Karlovi zatím vyšla i Pohádka o Bruncvíkovi, kterou v Divadle Spejbla a Hurvínka pokřtili ředitelka Helena Štáchová, Spejbl, Hurvínek a Mánička.

Lucie Seifertová je autorkou řady leporel o historii českých měst i hradů a zámků. Její devítimetrové leporelo Dějiny udatného českého národa získalo cenu Magnesia litera, Zlatá stuha, Zlatá pečeť a bylo nominováno Magnesií literou na Dětskou knihu desetiletí. Její animovaný seriál České televize o Dějinách udatného českého národa zase získal Trilobita a byl nominován na Cenu TýTý.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám